Het licht en de korenmaat

In 2009 verscheen bij uitgeverij Ten Have mijn eerste boek “Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever”. Intussen is het boek al weer in zijn 5de druk en wordt het nog steeds met gestage regelmaat door mensen gekocht en gelezen.

Ik heb het boek destijds geschreven voor al die mensen die ik in de loop der tijd heb ontmoet in ons werk in organisaties die in de cultuur van de organisatie het verschil maken. Door trouw te zijn aan zichzelf, aan het eigen geweten, de eigen ziel. En door het te wagen, soms tegen alles in, dit eigen geluid toch te laten horen. Die enkelingen waar je het van moet hebben in een organisatie als men is vastgedraaid in zichzelf en werkelijk iets moet veranderen wil de organisatie zich verder kunnen ontwikkelen.

Het is geschreven voor die enkeling, die unieke eenling die wij allemaal zijn. En daarom lijkt het op het eerste gezicht geen management- of organisatie boek te zijn, maar dat is het wel degelijk (ook) wel. Het biedt veel inzicht in het fenomeen van organisatie cultuur en hoe cultuurverandering binnen een organisatie plaats kan vinden. Ook leer je veel over de essentie van wat nu eigenlijk leiderschap is en hoe krachtig dat leiderschap wordt als het niet enkel is voorbehouden aan de hiërarchie, maar door iedereen kan worden ingevuld.  Tenslotte, staat het boordevol herkenbaar casusmateriaal uit de praktijk van ons werk als organisatie ontwikkelaars. Wat dit laatste betreft, ik mag het boek dan wel geschreven hebben, maar het is duidelijk een boek van ons allemaal, en speciaal ook van Bas Klinkhamer, die met mij aan de wieg stond van alles waarvan dit boek getuigt.

Via de website van het ITIP kun je het boek bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s